Information om framtida ungdomsverksamhet

Leader Östra Skåne och Take Part bjuder in till ett digitalt informationsmöte där vi berättar om de kommande årens ungdomsverksamhet i östra Skåne. Välkommen!

Leader Östra Skåne har 67 miljoner att dela ut fram till 2027 till projekt som utvecklar landsbygderna i våra nio kommuner: Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp, Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge. Finansieringen kommer från EU, svenska staten och ovanstående.

Vi vet dock av erfarenhet att större delen av dessa pengar inte kommer unga till gagn, då ansökningsprocessen kan vara krånglig och omfattande. Därför ska vi skapa egna projekt utifrån vilka unga kan få både stöd och pengar till egna projektidéer och aktiviteter, i en enkel ansökningsprocess.

Tillsammans med den ungdomsstyrda och ideella föreningen Take Part håller vi också på att ta fram ”delaktighetsprojekt” med syfte att fånga ungas perspektiv och stötta deras engagemang, sänka trösklarna och engagera unga som vanligtvis inte engagerar sig samt att synliggöra åldersmaktsordningen. I detta projekt kommer också unga att utbildas kring barnkonventionen, vilket kommer att stärka våra kommuners barnrättsarbete.

Torsdagen den 30 maj klockan 18.00 arrangerar vi ett digitalt informationsmöte där vi berättar mer om hur vi vill arbeta de kommande åren.

Alla är välkomna att delta och det krävs ingen föranmälan!

Microsoft Teams
Klicka på länken för att ansluta till mötet
Mötes-ID: 374 242 984 364
Lösenord: PC2yBm